Glasba za sprostitev in meditacijo

Če ste nemirni in bi se radi sprostili, je poslušanje pomirjujoče glasbe vsekakor zelo koristno. Glasba za sprostitev in meditacijo je večinoma kombinacija umirjenih inštrumentalnih tonov ter zvočnih posnetkov iz narave, zlitih v skupno simfonijo, ki vam lahko pomaga ne le pri stresnih stanjih, temveč tudi pri aktivnostih kjer potrebujete globoko sproščenost za učinkovito delo (kreativno delo, pisanje, učenje…).
Izjemno dobrodošla pa je tudi pri ljudeh, ki se ubadajo z nespečnostjo, saj jim lahko hitro pomaga, da normalno in mirno zaspijo.

Taka glasba se pogosto uporablja tudi za meditacijo, saj pomaga sprostiti um in telo in nam na ta način omogoči vrnitev v sedanji trenutek in vzpostavitev globljega kontakta s samim sabo, s tem pa tudi lažjega reševanja in odpravljanja čustvenih in miselnih blokad na vseh nivojih.

Glasba za sprostitev se v prvi vrsti najde na Youtube-u. Tukaj je nekaj boljših linkov:

Glasba iz kanala BuddhaTribe   – ena izmed njihovih boljših je vsekakor naslednja:

Kanal avtorja Johnnie Lawson je poln pomirjujočih naravnih zvokov, občasno pomešanih z glasbo, mnogi njegovi posnetki so dolgi tudi po uro in več, tako da jih lahko brez težav kar na Youtube-u poslušate daljše količine časa. Par primerov (prvi je brez glasbe, drugi v kombinaciji s klasično glasbo):

Deva Premal je avtorica mnogih skladb pri katerih gre predvsem za povezovanje inštrumentov s petjem različnih manter. Njeno delo bi lahko uvrstilo med glasbo za meditacijo.

Deva Premal izvaja verzijo zelo popularne Gayatri mantre
Izdelke Deve Premal se da dobiti v Sloveniji tudi preko spleta:
CD na katerem je med drugim tudi izvedba Gayatri mantre
Ostali njeni CD-ji z izvedbami različnih manter.
Če vam je članek všeč ga lahko s pomočjo povezav spodaj delite s prijatelji na Facebooku, Twitterju, Google+…. in pustite komentar.

You may also like...